Hardsteen-raamdorpel
Raamdorpel Belgisch Hardsteen
hardsteen-onder-dorpel-met-neuten-
DSC09695
DSC09689
DSC09692
Belgisch Hardsteen raamdorpel
DSC09694
previous arrow
next arrow
Hardsteen-raamdorpel
Raamdorpel Belgisch Hardsteen
hardsteen-onder-dorpel-met-neuten-
DSC09695
DSC09689
DSC09692
Belgisch Hardsteen raamdorpel
DSC09694
previous arrow
next arrow

Natuursteen dorpels

Tegel en Natuursteen Brabant laat u graag zien waarom hardsteen dorpels uw huis een klassieke of juiste moderne uitstraling geven. Bovendien worden ze op maat gemaakt. In onze zagerij kunnen we voor dorpels, vensterbanken en aanrechtbladen alle formaten aan.

Natuurlijk kunt u kiezen voor een kunststof–of houten dorpel. Bij Tegel en Natuursteen Brabant vinden we die toch minder exclusief. Zeker in vergelijking met een natuursteen dorpel uit ons eigen assortiment.

Niet alleen ziet een natuursteen dorpel er stijlvoller uit, deze behoudt ook tot in lengte van jaren zijn waarde. Bijkomend voordeel is dat een natuursteen dorpel nooit geschilderd hoeft te worden. Een goede natuursteen dorpel is slijtvast en bestand tegen alle weertypen. Dat maakt dit product meteen ook duurzaam en milieuvriendelijk.

Een dorpel is er niet alleen om de kieren tussen vloer en deur te verkleinen, ze kunnen ook een fraaie overgang vormen tussen twee verschillende soorten vloeren. En in een badkamer kunnen ze tevens dienen als waterkering.

Ook kunnen we Waterslagen, Buitendeurdorpels, muurafdekkers, Schoorsteenplaten en gevelplinten vervaardigd uit origineel Belgisch Hardsteen voor u maken.

Vraag onze experts om advies voor maatwerk in natuursteen en hardsteen maatwerk.

Tegel en Natuursteen Brabant

Hoogwaardig natuursteen
Al onze natuursteen en hardstenen dorpels worden gemaakt van zorgvuldig gekozen materialen. Hierdoor kunnen wij een duurzaam en eersteklas dorpel garanderen.

Natuursteen zagerij
Omdat we zeer nauw samenwerken met een erkende zagerij kunnen we alles op maat maken en snel leveren. Van aanrechtbladen in graniet, marmer, composiet of keramiek tot vensterbanken of dorpels in Belgisch Hardsteen.
In de werkplaats is men in staat om met de modernste computergestuurde zaag-, frees-, CNC- en polijstmachines het gewenste maatwerk te realiseren.
Dankzij deze nauwe samenwerking kunnen wij kwaliteit tegen een goede prijs bieden. Neem vrijblijvend contact op voor advies of meer informatie.

Persoonlijke aandacht
Kom gerust langs onze showroom voor vrijblijvend en persoonlijk advies. Wij staan u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee.

Klik hier om onze klantenervaringen te bekijken.

Eigenschappen natuursteen dorpels

Dorpels van natuursteen zijn functioneel en zowel binnen als buiten toe te passen. Door de eigenschappen van natuursteen is een natuursteendorpel uitermate geschikt als waterkering.
In het natte Nederland staat een buitendeurkozijn altijd op een natuursteen dorpel met neuten zoals dat heet. Dat voorkomt dat het kozijn gaat rotten doordat het geen contact heeft met de veelal natte ondergrond die men buiten in dit klimaat natuurlijk altijd aantreft.
Tegel en Natuursteen Brabant kan u diverse voorbeelden laten zien waaruit zal blijken dat natuursteen veelal de beste keuze is, die u voor een gebouw kunt maken.

Materiaalsoorten

Belgisch Hardsteen is een relatief dicht en weinig poreus materiaal. Daardoor biedt de Blauwe Hardsteen uit Henegouwen een bijzonder goede weerstand tegen vervuiling, graffiti en milieuverontreiniging. Een minimum aan onderhoud is natuurlijk wel noodzakelijk om het gewilde patina tot stand te brengen en het zo te houden. Dit maakt Belgisch Hardsteen wat ons betreft tot het materiaal bij uitstek om toe te passen voor buiten dorpels.
Binnendeur dorpels kunnen gemaakt worden van diverse soorten steen zoals Marmer, graniet en composiet.

Mogelijkheden natuursteen dorpels

Binnendorpels

Deze binnendorpels kunnen buitengewoon plat toegepast worden zodat ze een scheiding tussen ruimtes kunnen vormen en er is uiteraard ook hoogteverschil mee op te vangen. Deze kunnen gemaakt worden van diverse soorten Marmer, graniet en composiet.

Buitendorpels

Met alle voortreffelijke eigenschappen van natuursteen maakt een buitendorpel tot een product dat een leven lang mee gaat. En zoals we het zelf altijd verwoorden op producten in een bouwwerk als een dorpel een vensterbank of een raamkozijn moet je gaan voor de beste kwaliteit. Deze elementen vervang je nooit meer en het komt de uitstraling en het vooral het gebruik van het gebouw ten goede.

Onderhoud natuursteen dorpels

Belgisch Hardsteen is gevoelig voor zuren. Als onderhoud raden wij aan om regelmatig zeep voor kalkhoudende natuursteen te gebruiken om de steen te voeden en verder alleen met warm water schoon te maken.

null
Persoonlijk advies
Wij nemen de tijd voor u
en denken met u mee!
Meer over ons
null
Groot aanbod
Diverse stijlen, kleuren en maten:
waaronder de nieuwste trends!
Meer over ons