Tegels platen

Marmer aanrechtblad

Wie de keuken een exclusieve uitstraling wil geven, kiest voor een marmer aanrechtblad. Met deze fraaie en unieke steensoort, verkrijgbaar in diverse kleurenschakeringen, wordt actief zijn in de keuken een feest. Het is ook een fijne oppervlakte om maaltijden op te bereiden.

Daarnaast is een marmer aanrechtblad ook nog eens redelijk hittebestendig. Ondanks dat marmer één van de duurste soorten natuursteen is, zult u aangenaam worden verrast door de prijzen van Tegel en Natuursteen Brabant.

Tegel en Natuursteen Brabant

Hoogwaardig marmer
Al onze marmeren aanrechtbladen worden gemaakt van zorgvuldig gekozen materialen. Hierdoor kunnen wij een duurzaam en eersteklas aanrechtblad garanderen.

Natuursteen zagerij
Omdat we zeer nauw samenwerken met een erkende zagerij kunnen we alles op maat maken en snel leveren. Van aanrechtbladen in graniet, marmer, composiet of keramiek tot vensterbanken of dorpels in Belgisch Hardsteen.
In de werkplaats is men in staat om met de modernste computergestuurde zaag-, frees-, CNC- en polijstmachines het gewenste maatwerk te realiseren.
Dankzij deze nauwe samenwerking kunnen wij kwaliteit tegen een goede prijs bieden. Neem vrijblijvend contact op voor advies of meer informatie.

Persoonlijke aandacht
Kom gerust langs onze showroom voor vrijblijvend en persoonlijk advies. Wij staan u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee.

Klik hier om onze klantenervaringen te bekijken.

Eigenschappen marmeren aanrechtbladen

Marmer is een natuursteen met een luxueuze en chique uitstraling. Marmer is een natuurlijk product en bestaat grotendeels uit kalk. Geen enkel stuk marmer is hetzelfde en daarom bent u verzekerd van een exclusieve look. Bovendien behoort marmer tot een van de grootste keukentrends van dit jaar. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden van een marmeren werkblad zijn en hoe u dit kunt toepassen in uw keuken kom dan langs in onze showroom.

Soorten marmer

Marmer is er in een veelvoud aan kleuren en vooral kleurstellingen. Geen stuk marmer is gelijk aan de andere. De meest bekende marmersoort is waarschijnlijk Bianco Carrara. Deze wit grijze marmersoort werd door de romeinen al gebruikt voor diverse toepassingen. Maar ook zwart, rood, bruin en groen zijn veel voorkomende kleuren.
Ook zijn er veel kalksteen soorten die men marmer noemt maar dit eigenlijk niet zijn. Dat maakt ze kwalitatief zeker niet minder. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Perlato Jura en Botticino.

Mogelijkheden marmeren aanrechtbladen

Marmer is een natuursteen dat op verschillende manier bewerkt kan worden. Marmer is onder andere in de volgende bewerkingen uit te voeren: geschuurd, gepolijst, gezoet en geborsteld.

Onderhoud marmeren aanrechtbladen

Een marmer aanrechtblad is vanwege de mooie kleurschakelingen en de vaak uitgebreide aders een prachtige, exclusieve verschijning. Marmer is een natuurlijk gesteente dat voortkomt uit de metamorfose van kalksteen onder hoge druk.
Marmer heeft ten opzichte van een granieten aanrechtblad wél een aantal nadelen. Eén van de voornaamste is het feit dat marmer zeer sterk reageert met zuren. Zodra marmer in aanraking komt met zure vloeistoffen zoals cola en citroensap, veroorzaakt dit doffe plekken. Het is dan ook zaak dat een marmeren keukenblad regelmatig van een nieuwe beschermlaag wordt voorzien. Daarnaast is het aan te raden een eventuele vlek zo spoedig mogelijk met overvloedig water op te ruimen om permanente schade te voorkomen.

null
Persoonlijk advies
Wij nemen de tijd voor u
en denken met u mee!
Meer over ons
null
Groot aanbod
Diverse stijlen, kleuren en maten:
waaronder de nieuwste trends!
Meer over ons