Hardsteen-raamdorpel
Raamdorpel Belgisch Hardsteen
hardsteen-onder-dorpel-met-neuten-
DSC09695
DSC09689
DSC09692
Belgisch Hardsteen raamdorpel
DSC09694
previous arrow
next arrow
Hardsteen-raamdorpel
Raamdorpel Belgisch Hardsteen
hardsteen-onder-dorpel-met-neuten-
DSC09695
DSC09689
DSC09692
Belgisch Hardsteen raamdorpel
DSC09694
previous arrow
next arrow

Hardstenen dorpel

Houd regenwater gegarandeerd jarenlang buiten de deur met een hardstenen dorpel van Tegel en Natuursteen Brabant. Deze fraai ogende dorpels zijn een aanwinst voor uw woning. Het zou overigens zonde zijn als u ze alleen onder de buitendeur laat aanbrengen.

Een hardstenen drempel vormt ook een natuurlijke overgang tussen verschillende soorten vloeren in naast elkaar gelegen ruimtes. In de badkamer komt de waterkerende functie van een hardstenen dorpel weer van pas.

Opspattend water vanuit bad of douche, of water dat vrij spel heeft door een slecht functionerende afvoer, krijgt hiermee geen kans om weg te stromen. Dorpels zijn daarnaast een prima product om tochtstromen onder de deur te voorkomen.

De temperatuur in de ruimte wordt hierdoor niet nadelig beïnvloed. Tel daarbij op dat ze volledig onderhoudsvrij zijn, en het is duidelijk dat het hier om zeer duurzame producten gaat.

Tegel en Natuursteen Brabant

Hoogwaardig composiet
Al onze composiet aanrechtbladen worden gemaakt van zorgvuldig gekozen materialen. Hierdoor kunnen wij een duurzaam en eersteklas aanrechtblad garanderen.

Natuursteen zagerij
Omdat we zeer nauw samenwerken met een erkende zagerij kunnen we alles op maat maken en snel leveren. Van aanrechtbladen in graniet, marmer, composiet of keramiek tot vensterbanken of dorpels in Belgisch Hardsteen.
In de werkplaats is men in staat om met de modernste computergestuurde zaag-, frees-, CNC- en polijstmachines het gewenste maatwerk te realiseren.
Dankzij deze nauwe samenwerking kunnen wij kwaliteit tegen een goede prijs bieden. Neem vrijblijvend contact op voor advies of meer informatie.

Persoonlijke aandacht
Kom gerust langs onze showroom voor vrijblijvend en persoonlijk advies. Wij staan u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee.

Eigenschappen hardsteen dorpel

Dorpels van natuursteen zijn functioneel en zowel binnen als buiten toe te passen. Door de eigenschappen van natuursteen is een natuursteendorpel uitermate geschikt als waterkering.

In het natte Nederland staat een buitendeurkozijn altijd op een natuursteen dorpel met neuten zoals dat heet. Dat voorkomt dat het kozijn gaat rotten doordat het geen contact heeft met de veelal natte ondergrond die men buiten in dit klimaat natuurlijk altijd aantreft.

Tegel en Natuursteen Brabant kan u diverse voorbeelden laten zien waaruit zal blijken dat natuursteen veelal de beste keuze is, die u voor een gebouw kunt maken.

Soorten hardsteen

Belgisch Hardsteen is een relatief dicht en weinig poreus materiaal. Daardoor biedt de Blauwe Hardsteen uit Henegouwen een bijzonder goede weerstand tegen vervuiling, graffiti en milieuverontreiniging. Een minimum aan onderhoud is natuurlijk wel noodzakelijk om het gewilde patina tot stand te brengen en het zo te houden. Dit maakt Belgisch Hardsteen wat ons betreft tot het materiaal bij uitstek om toe te passen voor buiten dorpels.

Binnendeur dorpels kunnen gemaakt worden van diverse soorten steen zoals Marmer, graniet en of composiet.

Mogelijkheden hardsteen dorpel

Binnendorpels

Deze binnendorpels kunnen buitengewoon plat toegepast worden zodat ze een scheiding tussen ruimtes kunnen vormen en er is uiteraard ook hoogteverschil mee op te vangen. Deze kunnen gemaakt worden van diverse soorten Marmer, graniet en of composiet.

Buitendorpels

Met alle voortreffelijke eigenschappen van natuursteen/Hardsteen maakt een buitendorpel tot een product dat een leven lang mee gaat. En zoals we het zelf altijd verwoorden op producten in een bouwwerk als een dorpel een vensterbank of een raamkozijn moet je gaan voor de beste kwaliteit. Deze elementen vervang je nooit meer en het komt de uitstraling en het vooral het gebruik van het gebouw ten goede.

Onderhoud hardsteen dorpel

Belgisch Hardsteen is gevoelig voor zuren. Als onderhoud raden wij aan om regelmatig zeep voor kalkhoudende natuursteen te gebruiken om de steen te voeden en verder alleen met warm water schoon te maken.

null
Persoonlijk advies
Wij nemen de tijd voor u
en denken met u mee!
Meer over ons
null
Groot aanbod
Diverse stijlen, kleuren en maten:
waaronder de nieuwste trends!
Meer over ons